Projekti

Naši Projekti

Magični doručak

Humanitarnu akciju „Magični doručak“, čiji je cilj bio prikupljanje hrane za škole za decu sa smetnjama, organizovala je Banka hrane Beograd, Credit Agricole banka Srbija i veleprodajna kompanija METRO Cash&Carry. Cilj nam je bio da mališanima omogućimo ugodniji boravak u školi, ali i skrenemo pažnju javnosti na probleme i promovišemo solidarnost sa socijalno ugroženim grupama.

Akcija „Magični doručak“ je bila organizovana u prodajnim objektima METRO u više gradova Srbije (Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Požarevcu, Šapcu, Užicu) kako bi se prikupila hrana za više od 4.600 učenika iz 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Šidu, Bačkoj Palanci, Aleksincu, Zrenjaninu, Šapcu, Pančevu, Somboru, Vršcu, Nišu, Pirotu, Loznici, Leskovcu, Čačku, Užicu i Kragujevcu.

Kupovinom posebno formiranih paketa u objektima METRO lanca, koji su koštali oko 270 dinara, građani i firme omogućili bi dodatni obrok đacima, a tako sakupljene namirnice Banka hrane ravnomerno, prema broju đaka, bile su raspoređene školama za decu sa smetnjama u razvoju.

Projekat bio je podržan i od strane grada Beograda.