„Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ – Delhaize Serbia i BHB

Trgovinski lanac Delhaize Serbia i Banka hrane Beograd svakog dana obezbeđuju voće i povrće za ishranu najsiromašnijih građana Srbije. 

U Srbiji se procenjuje da 26,1 odsto stanovništva živi ispod granice siromaštva, što je u proseku četvrtina ukupne populacije, a nemaštinom su pogođena i deca mlađa od 14 godina. U Evropi taj procenat je niži samo za jedan odsto i iznosi 25 odsto, dok se 90 miliona tona hrane baci. Kroz ovaj projekat zajedničkim snagama pravimo prve korake u cilju pomoći rešavanju problema siromaštva i gladi efikasnim korišćenjem viškova hrane na način koji se godinama primenjuje u Evropi.

Nakon što je kompanija Delhaize Srbija donela odluku da u svojim prodavnicama nudi isključivo prvu klasu voća i povrća, došlo je povećanja količine hrane koja će se donirati, a koja je kvalitetna i jestiva. Kao najveći maloprodavac u zemlji, kod koga namirnice kupuje gotovo svaki građanin Srbije, osetila se potreba da obezbedimo hranu i za one koji nemaju. Donacijom voća i povrća koje se ne proda obezbeđujemo sveže namirnice, svakog dana i velikim količinama za ishranu onih kojima je pomoć potrebna.